Pages

Thursday, September 20, 2007

Animale chinuite

Hellene a fost azi suparata din cauza asta si invariabil m-am revoltat si eu. Problema violentei fata de animale poate fi impartita in doua categorii: cea aleatorie si cea a stapanilor.

Violenta aleatorie fata de animale

19 septembrie 2007 - intre Timisoara si Sag un catel zacea facut covrig pe marginea soselei. Nu era un cadavru care te face sa intorci capul de la atata sange si intestine, era un pui de animal, nestiutor, izbit, pe care durerea probabil l-a facut sa se adune intr-un ghemotoc si a murit fara ajutor, fara intelegere.

Candva inainte de 2002, stire la Pro TV. Doi oameni inca apartinand Neanderthalului s-au imbatat si s-au decis sa se distreze. Cum? Sa arunce caini vagabonzi intr-un cazan cu smoala fierbite. Animalele nu au murit pe loc, multe au sarit afara din cazan pe jumatate oparate. Doctorul veterinar chemat la locul orgiei a trebuit sa anestezieze majoritatea cainilor care agonizau.

Cazul nu este singular. Inca se mai intampla! Puteti citi si aici.

Candva intre 1998-2002, centrul Petrosaniului, in fata Primariei. Un catel a fost calcat de o masina si a murit pe mijlocul drumului. Langa el, un alt caine, viu, il pazea. Doi paznici de la primarie au venit sa ia cadavrul. Cainele viu a inceput sa ii latre innebunit, sa faca orice sa isi apere prietenul mort. Scena era sfasietoare. Cainele avea un latrat prelung si chinuit, de animal disperat. Cei doi au plecat si s-au intors cu bate si au izgonit cainele dupa ce i-au administrat cateva lovituri rasunatoare peste spate.

Violenta stapanilor fata de animalele de "companie"

Nu o data am auzit remarca "E doar un animal! Las' ca-l invat eu minte!"

Scene din parcul Padurice:

* un barbat la 50-60 de ani, inalt, solid, lovea cu un lant gros un pui de Vijla! Lantul vajaia in aer si spatele cainelui era plin de sange. Motivul? Sa ii frica de el si astfel sa il asculte.

* un tanar la 20-24 de ani, incaltat cu o pereche de bocanci militaresti a lovit cu toata puterea capul pitbullui pe care il tinea si de lesa sa nu fuga. Lovitura a sunat prelung in linistea parcului, dupa ce capul sarmanului animal s-a izbit puternic si in banca peste care refuzase sa sara.

* un barbat isi dresa cainele, un superb setter irlandez. Daca cainele nu venea de la prima strigare, in momentul in care ajungea la stapan, acesta incepea sa-l loveasca cu pumnii si picioarele. Daca atentia cainelui era distrasa de vreun alt patruped ce trecea in zona (si treceau multi!) i se aplica acelasi tratament.
***
Bookblog a publicat azi un post si va rog si eu sa semnati petitia de infiintare a Politiei animalelor in Romania. Nu stiu in ce masura ajuta, dar un click nu este greu de dat.

6 comments:

rebeccamohl said...

In cazul asta ma bucur ca am pisica si nu ma plimb prin parc sa asist la scene din astea. Pe mine n-or sa ma lase sa dorm o vreme. De ce nu-mi explica nimeni rational CUM? si DE CE? E o porcarie, in Belgia am asistat la o scena in care un betivan isi tragea cainele lup in lesa si il ridica in sus, pentru ca acesta nu dorea sa mai mearga. La smucit o data, toti din jur s-au oprit si s-au uitat. L-a smucit (nu lovit, sa ne intelegem) a doua oara si toti (zic TOTI din jur) au racnit la el. S-a oprit, s-a uitat la caine, l-a mangaiat si au plecat. Atunci noi cum ne intitulam? Salbatici si de doi bani... Asta suntem, tipa unul pe strada eventual, dar nu tipa TOTI. Si TOTI sau cel putin MULTI, putem schimba ceva. Macar atat putem face...

Hellene, tomata cu scufiţă said...

Numai ce imi revenisem oarecum din depresie si uite ca m-am intristat din nou cand am citit scenele la care ai asistat si cele care au fost prezentate la stiri. Bietele animale, nimeni nu le ajuta. Eu chiar am de gand sa trimit un mail la Humane Society si sa vina strainii sa faca legea in tara asta ca altfel nu se mai poate. Sa le crape obrazul de rusine celor care ar putea sa faca ceva si care nu fac... Legile sunt prea blande pentru unii.

ama said...

e pacat ca oamenii nu inteleg diferenta dintre a duce dragostea de animale la extrem (gen sa adune 20 de caini si 50 de matze in apartament) si barbarismele la care unii le supun.
Desi diferenta este uriasa, cei mai multi par sa o vada ca pe o linie nu numai foarte subtire, dar si fluctuanta.

Azomiss said...

Pacat ca unii inca nu au aflat ca dresajul se bazeaza pe recompensa si nu prin bataie.

Iar la faza cu smoala ... nu-mi permit sa scriu ce le-as face indivizilor respectivi!!!

ama said...

@ Azomiss - te ajut si eu! iniferent cat de urat!!!

Anonymous said...

mul?umiri foarte interesant,